A terhességi cukorvizsgálatról: a mikor, a hogyan és a "hogyan tovább"
2014. július 02. írta: Nóri, Diéták és Álmok

A terhességi cukorvizsgálatról: a mikor, a hogyan és a "hogyan tovább"

Amennyiben a kismamának nincs diabétesszel/inzulinnal kapcsolatos kórelőzménye, a terheléses cukorvizsgálatot a 24. hét környékén szokták elvégezni. Legtöbbször a gyakorlatban ez úgy működik, hogy először éhgyomorra vért vesznek a kismamától, majd vízben feloldott 75g glükózt itatnak meg vele. Ezután 1 majd 2 óra múlva ismét vért vesznek tőle. Megnyugodhatunk, ha az éhomi érték 6 mmol/l alatti, a 2 órás érték pedig kevesebb 7,8 mmol/l-nél. Ha az egyórás érték 10 mmol/l-nél magasabb, abból arra lehet következtetni, hogy a kismama a jövőben cukorbeteggé válhat (nem feltétlenül a várandóssága alatt).

A cikk további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr306468367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clientcoach 2014.07.02. 18:27:37

Nóri, nem tudod véletlenül, hogy miért kínoznak mindenkit ezzel? Az első vizsgálatnál is van cukor vizsgálat. Ha az rendben van, miért kell még ezt a borzadályt is megcsinálni?

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2014.07.02. 18:35:39

Mert nincs egységes álláspont. :( Van aki a tej-zsemle kombóra esküszik, és van, aki a glükózlötyire. Én azt nem értem, hogy amikor már kiderült, hogy a kismama cukros vagy határértéken van, miért nem állítják helyből a diétára? Étkezne eszerint, és mérné a saját cukrát, ami azért nem egy agysebészet. Ráadásul még kétszer megitatni vele ezt a lötyit, ami konkrétan cukorsokkot okoz, szerintem abszolút aggályos. A babám majd' kimászott a hasfalamon... :-/
süti beállítások módosítása