Teriyaki csirkemellcsíkok paradicsomos bulgurral
2014. július 03. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Teriyaki csirkemellcsíkok paradicsomos bulgurral

Egy cukorbeteg számára az egyik legnehezebb kérdés, hogy milyen köretet ehet és mennyit úgy, hogy utána se kopogjon a szeme és a szénhidrátdiétájába is beilleszthető legyen.

Amikor kiderült a terhességi diabéteszem, nagy barátom lett a bulgur. Hogy miért?

A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr216470127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbani 2014.07.06. 19:22:07

Nagyon örülök a blogodnak! Tetszenek a receptek! Kíváncsian várom a következőt!

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2014.07.06. 20:06:26

Köszönöm, kedves vagy! A napokban újabb bejegyzések jönnek, nézz majd be! :-)

Orsi Fözte 2015.02.15. 16:27:14

Nóra, kérlek segíts nekem hogy valamit megértsek! Hogyan jön itt ki a bulgur számításánál a 15dkg.-ra 26.87g Ch, amikor a bulgur 10dkg.-ra 75g Ch írnak?
Vagy pl. a kolbászos-ajváros egytálételnél az van írva, hogy a hozzávalók 3 főre írnak 10dkg bulgurt, de a végén amikor összegzett számolás van, akkor egy adag 20dkg 31g a ch? Kérlek ne haragudj, hogy ezzel zavarlak, de én ezt most nem bírom megérteni...segítenél?
Oh és a leveseknél hogyan kell számolni a dkg.-ot?
Elnézésed ennyi kérdésért :(
Köszönöm szépen: Orsi
Nagyon köszönöm

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.02.15. 16:48:24

@Orsi Fözte: Kedves Orsi! Először is nyugodtan kérdezz, mindenki kezdte valahol. A kérdéseiddel akár másoknak is segíthetsz. :-)
A paradicsomos bulgurnál úgy jött ki ez a szám, hogy - ahogy a receptben is írom - a bulgurnak az egyik jó tulajdonsága, hogy háromszorosára megdagad a főzés során, és a készételt már a főzött bulgurral kalkuláltam, nem a nyerssel.
A kolbászos-ajváros egytálételnél a bulgur tömegéhez még hozzájön a többi hozzávalóé is. 10 dkg bulgurt, ha megfőzöl, akkor kb. 30 dkg lesz belőle, így egy fő készételébe 10 dkg főtt bulgur kerül, de hozzá kell számolni a paradicsom, stb. szénhidráttartalmát is és tömegét is arányosan, így lesz a 20 dkg készételben 31 g ch.
A leveseknél ugyanúgy lemérem a készételt a mérlegen, de alapvetően a teljes adagból számolok összesítést, és arányosítok 30 dkg-ra. Ez olykor nem fedheti a pontos valóságot, mert nem tudsz minden egyes merítésnél patikamérleg szerint ugyanolyan összetételt produkálni. Én fel szoktam keverni a levest, hogy se túl híg ne legyen, se túl sűrű, így megközelíthetjük a középutat. :-)
süti beállítások módosítása