Fűszeres keksz ropogós mandulával
2014. november 17. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Fűszeres keksz ropogós mandulával

Sokszor bajban voltam, mit egyek uzsonnára terhességi cukorbeteg kismamaként, és a Korpvit kekszet – bár szeretem – valljuk be, nem a kulináris élvezetért esszük. Ma egy olyan kekszet hoztam, amit tízóraira és uzsonnára is ehetünk, vagy ebéd után desszertként (persze, ha belefér a szénhidrát-mennyiségbe). Jó kis nasi lehet gyerekeknek pl. almával egy hétvégi gyerekzsúron is, ha picit egészségesebb ropogtatnivalókat szánunk nekik. Ahogy pedig betölti az illata a teret, helyből eszünkbe jutnak a közelgő ünnepek. Na, nem a gyomorgörcsör rohangálás, hanem a kandalló-meleg hangulat. :-)

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr616910159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radorca 2015.03.01. 12:34:25

Szia!
Mandulaliszt helyett lehet használni zablisztet vagy kukoricalisztet is? Vagy esetleg ennek hiányában növelni pl. a fehér liszt mennyiségét?
köszi

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.03.01. 12:40:55

@Radorca: Szia! Használhatsz, de úgy magasabb lesz sajnos a szénhidráttartalma, és gyorsabb felszívódású is lesz a keksz. A mandulalisztet inkább szezámliszttel helyettesíteném. Jó étvágyat! :-)
süti beállítások módosítása