Bemutatkozom
2015. január 28. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Bemutatkozom

Nóri vagyok, feleség, anya, pénzügyi szakközgazdász.

Nóri vagyok, egykori terhességi diabéteszes.

A blogom célja: bemutatni, hogy egy diéta, amely odafigyel a cukorbetegek és a fogyni vágyók igényeire, igenis lehet élvezetes, változatos, egészséges, és nem jár éhezéssel. Tarts velem!

Sosem fogom elfelejteni, amikor kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem van. Nekem?! Egy ma is élő klasszikust idézve: „És ezt most így hogy?”. El kellett mennem egy diétás nővérhez, aki halál szenvtelenül közölte, hogy sokat híztam, vegyek cukormérőt, ráállítanak a 160 grammos szénhidrát diétára, trallala. Aztán legyek jó kislány, különben inzulinos kismama leszek, befektetnek az utolsó 2 hétre a kórházba, és felejtsem el, hogy ott szülök, ahol szeretnék. Még szerencse, hogy alapból szabadon választhatjuk meg, hogy kinél és hogyan... Tény, hogy adott kórház szülészete nem a népszerűségéről híres. Ügyes kuncsaftszerzési próbálkozás, majdnem elhittem. :-)

Az egyik legdöbbenetesebb tapasztalatom az volt, hogy a hölgy nem ismerte a nyírfacukrot, a világhírű egyetemen végzett, terhességi diabéteszre specializálódott nőgyógyász pedig egyszer nem említette, hogy a mozgás milyen fontos a vércukorszintet illetően, és amikor rákérdeztem arra, hogy főként lassan felszívódó szénhidrátokat egyek-e, lényegében az volt a válasza: mindegy. Amikor az egyik legfontosabb a kiegyensúlyozott vércukorszint?

A lényeg, hogy nagyjából magamnak köszönhettem, hogy végül nem lettem inzulinos kismama, és persze a választott dokimnál szültem, lett egy gyönyörű, makkegészséges kislányunk, és szülés után a cukrom is rendeződött. Éljen-éljen!

Nóri profil.jpg

Az álomcél - Fotó: Diéták & Álmok

Viszont sajnos nem a kismamák azon táborába tartozom, akikről a gyerek lezabálta a kilókat a szoptatással, így jelenleg 10 kilóval vagyok több, mint ahogy elkezdtem a várandósságot, és 20-szal több, mint amennyi lenni szeretnék. Minden további súlycsökkenés csak hab lenne a tortán, de egyelőre próbálok reális célt kitűzni magam elé. Úgy döntöttem, hogy visszaállok a 160 grammos szénhidrát diétára, és a recepteket, tapasztalatokat megosztom Veletek is! :-)

Következik: Málnaálom – gyors házi málnafagylalt, amiből bátran ehetsz...:-) Előzetesen:

5..jpg

Fotó: Diéták & Álmok

 

Megjegyzés: Ez nem egy szakértői blog, a bejegyzések a személyes tapasztalataim alapján készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr87118447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MP1013 2015.03.18. 16:40:47

Kedves Nóri, nagyon nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra! én inzulinos kismama voltam mind két gyerekemmel és az inzulinrezisztencia fent maradt. Küzdök a kilókkal! Hozzáteszem ugyan ez a tapasztalat nagyon tájékozatlanok az alternatív táplálkozással kapcsolatban. Sajnos én is az voltam, de most már lelkesen ásom bele magam. :)
Szuper receptjeid vannak!
Most éppen a csokis kiflit készítem :)

Köszönöm, hogy megosztod velünk a recepteket, gondolatokat!!!

Erika

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.03.18. 19:31:51

@MP1013: Kedves Erika! :-)
Nagyon köszönöm, hogy olvasol, és hogy hasznosnak találod a blogomat! :-)
Hajrá Neked! :-)

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.04.15. 15:59:00

@Sorok Között: Wow, köszönöm, hogy olvasol, és hogy rászántad az idődet az egész blogra! Örülök, hogy hasznosnak találod! :-)

Tímea Rencsár 2015.08.17. 21:49:58

Kedves Nóri! Szeretném megtudni,hogy az ünnepi party pizza receptednél hogyan jött ki összesen a 200 g CH? Írtad,hogy abból a tésztából 2 nagy pizza készíthető,ami 12,5 (szelet)*8*2=200 g.

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.08.17. 21:53:35

@Tímea Rencsár: Kedves Tímea! Úgy jött ki, hogy összeadtam az alapanyagok ch-tartalmát. Sajnos a 25 dkg tönkölylisztben sok a ch, és még ott van az élesztő ch-tartalma is. Erre gondoltál? :-)

FitRea 2015.08.28. 08:47:29

Kedves Nóri! Nagyon örülök, hogy véletlenül ráleltem a blogodra, már kb. egy hónapja nyomon követem, és minden este nézegetem, hogy mit is kellene megcsinálnom. Nem vagyok cukorbeteg, csak egy rövid ideje már odafigyelek az étkezéseimre, mivel nem vagyok éppen vékony alkat. És ehhez nagyon nagy segítséget nyújtanak a receptjeid. Még ugyan nem csináltam meg semmit, de már begyűjtöttem őket, és hétvégén cukkinilángost fogok sütni ebédre, míg a család többi tagja a disznópörköltet fogja majszolni. :)
Csak így tovább!

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.08.28. 08:50:20

@FitRea: Kedves FitRea! Nagyon köszönöm, hogy olvasol! Jó étvágyat a cukkinilángoshoz, és szívből gratulálok a nagy elhatározáshoz, sok sikert Neked! :-)

Bereczkiné Pálmi Hami 2016.12.02. 20:32:44

Kedves Nóri! Én inzulin rezisztenciával küszködöm. Tanácsot szeretnék kérni mivel orvosoktól nem azt a segítséget kapom amit én szeretnék. Minden orvos egy kivételével máris cukorgyógyszert akar velem szedetni. Azt meg sem hallják hogy én inkább életmódot szeretnék változtatni. Fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek hozzá. Ebben szeretnék segítséget kérni! Előre is köszönöm!! Bereczkiné Pálmi

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2016.12.02. 20:52:07

@Bereczkiné Pálmi Hami: Kedves Pálmi! Kérlek, írj nekem a nori@dietakesalmok.hu e-mail címre. :-)

2017.12.21. 10:32:22

Jó ötleteket adsz! szoptatással nem tudom, kinél csökkennek a kilók, nekem egy kedves orvos ismerős bevallotta, hogy inkább nőnek...nálam is így volt. én lemondtam a cukorról teljesen (mézről is), így kezdtem fogyni, nem sietem el, de figyelek a ch-ra. fogok innen is ötletelni!
süti beállítások módosítása