Cukor- és lisztmentes csokiláva friss meggyszósszal
2015. február 13. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Cukor- és lisztmentes csokiláva friss meggyszósszal

Eredetileg úgy gondoltam, hogy nem lesz valentin-napi különkiadás, aztán csak nem bírtam magammal ma délután, és pár friss sikerélménytől duzzadva mégis összedobtam egy kis csokisat. Bár nincs benne sok liszt alapból, itt még ráadásul szezámlisztre is cseréltem, így egy adagban kb. 9 gramm szénhidrát van. Ugye jól hangzik? Kezdő háziasszonyok nyugodtan bevállalhatják, bruttó 30 perc alatt kész van az egész, tényleg! Friss szerelmeseknek akár közösen elkészíteni is jó program (ok, magamból indulok ki). :-D

A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr177172781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sbzs 2015.03.13. 18:19:52

Szia,

Előre is elnézést a kérdésemért - kezdő IR-es vagyok - de a csokoládék tekintetében honnan tudom, hogy melyik az, "amire jobban reagál a szervezetünk"?

Nagyon köszi előre is a választ!
Szép napot!
zsuzsi

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.03.13. 18:26:48

@sbzs: Szia Zsuzsi! :-)
Először is köszönöm a kérdést. :-)
A válasz: ezt sajnos Neked kell kitapasztalnod. Általában cukrosok érzik is, hogy melyik dobja meg jobban a vércukor szintjüket, illetve mérnek is étkezések után, ebből lehet következtetéseket levonni. Az általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a kakaótartalma egy csokoládénak, annál lassabb felszívódású. Szerintem ha használsz csokit, akkor 85% feletti kakaótartalmút, jó minőségűt, és persze mértékkel.
Ha van még kérdés, nyugodtan. :-)
Szép napot!
Nóri

sbzs 2015.03.14. 07:43:09

Köszi Nóri a választ. És persze azt is hogy létrehoztál egy ilyen oldalt ;)
süti beállítások módosítása