Isteni kifli: nem csak cukorbetegeknek!
2015. április 28. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Isteni kifli: nem csak cukorbetegeknek!

Azt hiszem, az egyik legnagyobb kihívás cukorbetegként/IR-esként, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő pékárut. Én is sokszor bajban voltam, mert vagy nem úgy reagált rá a szervezetem, vagy nem ízlett, vagy tele volt mindenféle adalékanyaggal, szójával, csak kiskutyafülét nem daráltak bele (Ha mégis, nem akarom tudni! :-)) Ma egy olyan receptet hoztam Nektek, ami nem csak bevált, de a család is szívesen eszi, és nem kell hozzá sokféle liszt sem. Ez egy alaprecept, amit lehet variálni ezerféleképpen, csak a fantáziánk (ok, a szénhidrátérték is) szabhat határt, érdemes kísérletezni! :-)

A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr357406592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2015.07.08. 09:54:59

Azért egy tényleges cukorbeteg / inzulinrezisztenciás jól teszi, ha 30 perces időközönként megméri a vércukorszintjét a kifli elfogyasztása után. A Sparban van szeletelt tönkölykenyér, amelyben 77% a teljes kiőrlésű tönkölyliszt aránya. Cukorbeteg feleségemnek készítettem belőle szendvicset. Két vékony szelet tönkölylisztes kenyérből. Öléggé megdobta a vércukorszintjét. Úgyhogy csak óvatosan!

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.07.08. 09:57:50

@Zb74: Igazad van, egy cukorbetegnek mindenképpen figyelnie kell, hogy melyik étel, alapanyag hogy hat a cukrára, és ez egyénenként változik.
süti beállítások módosítása