Habkönnyű epres-mascarponés csokitorta
2015. május 03. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Habkönnyű epres-mascarponés csokitorta

A lassan 3 éves nagylányom megrendelte, hogy majd a szülinapján legyen epres torta. Na, meg persze csokis is, meg málnás is, meg túrós is, stb-stb. Addig még van ideje a magyar epreknek megérni, viszont elkészült a próbatorta. Osztottam-szoroztam, így jött ki ebből ez az epres-mascarponés csokitorta, ami még egy nehezebb ebéd után is lecsusszan, annyira habkönnyű mind a lisztmentes csokis piskóta, mind az enyhén citromos eperkrém. Életemben először készítettem, de tuti nem utoljára, annyira lelkes volt a család. Ráadásul mindennel együtt max. 1 óra alatt kész is van. Cukorbetegek/IR-esek is beilleszthetik szénhidrát diétájukba! :-)

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr287427262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ignácné Bak 2016.02.28. 09:20:20

Kedves Nóri!
Megsütöttem ezt a csupahab finomságot. Hatalmas sikert arattunk pedig a most kapható éretlen piros eprekkel nem igazán jött ki a gyümölcs íze (az meg sajnos eszembe sem jutott hogy fagyasztott gyümölcsöt használjak). Az eperszezon idején biztosan gyakran kerül majd az asztalunkra. Köszönöm a receptet.

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2016.02.28. 15:00:14

Igen, az igazi eperszezonban biztos még finomabb lesz, de nagyon örülök, hogy megsütötted, köszönöm! :-)

AngélaK 2016.07.31. 15:23:34

Kedves Nóri! Alig várom, hogy kipróbáljam ezt a receptet. :) Egy weboldalon olvastam, hogy az eritrit 160fok fölött elvesziti az édességét. Neked volt ilyen tapasztalatod? Az alacsonyabb szénhidráttartalom miatt használnám inkább az eritritet. Vagy fele-fele arányban.
süti beállítások módosítása