Hűsítő citromos eperfagyi
2015. május 14. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Hűsítő citromos eperfagyi

Eperszezon + meleg idő = fagyimánia! Cukorbetegek/IR-esek is ehetik (uzsonnára), tojás sincs benne, alacsony szénhidráttartalmú. és a nettó munka vele kb. 7-8 perc (se). Mivel eperfagyi még épp nem volt a blogon, így egy citromos változatot hoztam Nektek. Hogy miért citromosat? Mert mint annyi ételt, édességet, az eperfagyit is karakteresebbé, finomabbá teszi. Egy jó tanács: ne a legszebb, leglátványosabb epret vegyük meg, hanem azt, amibe már nem biztos, hogy szívesen beleharapnánk, de láthatóan érett (persze nem penészes ;-))! Ezt egy fagylaltfőző kurzuson tanultam, és igaza volt a fagyimesternek, el kell ismernem. :-) Mivel nincs benne semmi mesterséges adalékanyag, gyerekek számára is ideális, tuti boldogok lesznek a házi meglepetéstől, de akár ajándékba is vihetjük! :-) 

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr167459458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ms.patmore 2015.05.18. 19:29:58

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy miért kell hozzá fagyasztott joghurt? Sokkal nehezebb kezelni. Köszönöm!

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.05.18. 19:31:21

@ms.patmore: Nem kötelező, de gyorsabban megfagy utána az egész. :-)

Evelin Vivi Gyömbér 2015.06.03. 09:24:34

Szia. Cseresznyével próbáltad már? Milyen lehet?

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.06.03. 09:28:39

@Evelin Vivi Gyömbér: Szia! Cseresznyével annyi csak a "gond", hogy nem túl karakteres, aromás gyümölcs, és a hideggel még az aromásabbak is veszítenek az erejükből. Szóval ha mindenképpen cseresznye, akkor inkább keverd valamivel. :-)
süti beállítások módosítása