Nem tudom, más 4 éveseknek milyen az ízlése, de az én kicsi lányom mostanában imádja a tésztát, ráadásul üresen. Igaz, ez nem dráma, ráadásul imádja a teljes kiőrlésűt, de így nyáron azért mégiscsak varázsolnék a gyerekbe némi zöldet is, így születtek meg nálunk a „zöld tészták”. Ezalatt azt értem, hogy javarészt a kertben található friss fűszerekből, zöld leveles, ehető növényekből valamilyen pesztót gyártok, és még nem is feltétlenül teszek hozzá olajos magot. Egészségesek, nagyon gyorsak, és szuper finomak. Amíg megfő a tészta, a szósz is vidáman elkészül. Ja, és nem utolsó sorban, cukorbetegek és inzulinrezisztensek diétájába is beilleszthető! Annyira minimális a szénhidrátértéke, hogy nem is számoltam most, csak a sült paradicsommal (3,8 g ch/10 dkg) és persze a tésztával, ebben az esetben a csomag hátoldalán található címke a mérvadó. Jut eszembe, húsimádóknak pirítottam mellé egy kis kolbászt a tetejére, így mindenki elégedett volt. :-)
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.