Uborkás tzatziki tejföllel
2016. szeptember 11. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Uborkás tzatziki tejföllel

A minap konstatáltam, hogy az oldalamon van retektzatziki és sütőtökös tzatziki is, de valamiért uborkás nincs. Pedig imádom. Biztos lesz, akinek ráncba szalad a homloka, hogy miért tejföllel készült. Nos, pofonegyszerű a válasz: a tejföl lassan felszívódó szénhidrát, míg a joghurt gyorsan felszívódik, és magas inzulinválasszal jár. Így ha cukorbetegek vagy inzulin-rezisztensek vagyunk, akár reggel és este is ehetünk belőle pl. szendvicsbe halmozva vagy egy rántotta mellé. A másik kritikus pontja, hogy én nem teszek bele kaprot, egész egyszerűen azért, mert akárhányszor jártam Görögországban, sosem volt kapros az elém tálalt tzatziki. Ettől függetlenül, ha valaki arra esküszik, szíve joga kaporral vagy akár mentával ízesíteni. :-)

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr1611695125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása