Sokáig nem tartozott a sütőtök a kedvenceim közé, olykor enyhén még ki is rázott a hideg, amikor láttam, szüleim milyen nagy élvezettel eszik. Aztán még hajadon leányként főztem belőle egy levest, nagyjából azt hiszem akkor, amikor lényegében mindenféle zöldségből már-már mániákusan elkezdtem levest főzni, és isteni lett…aztán volt, hogy annyira meglódult a kezemben a fehérbors, hogy csuklórohamot kapott a fél asztaltársaság, a másik fele meg vízért esdekelt…:-D
Tudom, hogy a sütőtök is megosztó, ráadásul van, aki szerint tiltólistás, ha cukorbetegként vagy inzulin-rezisztensként szénhidrát diétát kell tartanunk. Ezt mindenki saját belátására bízom. Nem gondolom, hogy napi szinten szerencsés enni, pláne krémlevesként, de néha belefér. Most egy olyan - hidegben jóleső - variációt ajánlok a figyelmetekbe, amely könnyen elkészíthető, tartalmas, melengeti a testet, mégsem növeli a zsírpárnákat.
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.