Mogyorós-sütőtökös brownie: az ősz csábítása liszt nélkül
2016. november 06. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Mogyorós-sütőtökös brownie: az ősz csábítása liszt nélkül

Jöjjön a következő sütőtökös recept, most édesség formájában, amit már a rokonságon is teszteltem: kicsi, nagy, diétázó és nem diétázó is elégedett volt, szóval túl nagy rizikót nem vállaltok! A recept beilleszthető cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén a szénhidrát diétába, és mivel liszt sincs benne, megkockáztatom, akár gluténmentes diétába is. Ha laktózmentes vajból készítjük, úgy laktózmentes is lesz. Az már csak hab a tortán, hogy a nettó munka vele nincs 15 perc se, kezdő háziasszonyok sem fognak felsülni vele. Mehet tízóraira és uzsonnára is, de ha megkoronáznánk az ebédet némi édességgel, akkor is jó választás.

 

dietak_almok_mogyoros-sutotokos_brownie1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg 81+%-os csokoládé darabokra tördelve
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 4 dkg steviás eritrit
  • 20 dkg sütőtök finomra reszelve
  • 8 dkg szezámliszt
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukormentes, darabos mogyoróvaj (crunchy)

 

dietak_almok_mogyoros-sutotokos_brownie2jpg.jpg

dietak_almok_mogyoros-sutotokos_brownie3.jpg

_6990ff12dedb7de9753c6416d19899ffcff1cb5fd9869af8bf_pimgpsh_fullsize_distr.png

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 20x30 cm-es tepsit kiolajozunk, és belesimítunk egy sütőpapírt (vagy kiolajozunk egy kb. 24 cm átmérőjű piteformát).
  2. A csokoládét vízfürdő felett összeolvasztjuk a vajjal, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az édesítőket, és langyosra hűtjük.
  3. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, csomómentesre keverjük a szezámliszttel, beleforgatjuk a reszelt sütőtököt, és belesimítjuk a tepsibe.
  4. A mogyoróvajat vízgőz fölött megolvasztjuk, kiskanállal rápöttyözgetünk a tésztára, egy villával "összekócoljuk", majd 35-40 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő, ne legyen nedves a teteje a sütinek, én 30 percnél kezdem el nézegetni).

 

dietak_almok_mogyoros-sutotokos_brownie4.jpg

 

A számok:

  • 1 db 3x4 cm-es sütiben, ha a fenti édesítőkkel készül, 4,90 g szénhidrát van, 10 dkg-ban 19,01 g.
  • 1 db 3x4 cm-es sütiben, ha tisztán eritrittel (27 dkg) készült, 2,30 g szénhidrát van, 10 dkg-ban 8,35 g.
  • 1 db 3x4 cm-es sütiben, ha csak nyírfacukorral (20 dkg) készült, 6,56 g szénhidrát van, 10 dkg-ban 24,65 g.

 

Jó étvágyat!

 

HÍRLEVÉL | FACEBOOK | INSTAGRAM | DIÉTÁS RECEPTEK

ÉTRENDEK | CUKORBETEGEKNEK | INZULIN-REZISZTENSEKNEK | ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

TANFOLYAMOK | CUKORBETEGEKNEK | INZULIN-REZISZTENSEKNEK | ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

 

A bejegyzés trackback címe:

http://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr6411934421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.