Hosszú éveken át sütöttem és sütöttem mézeskalácsot. Családnak, barátoknak, kollegáknak. Imádtam feldíszíteni őket, vékony, fehér cukormázzal mintákat, pöttyöket rajzolni rájuk. Bár nem voltam profi, de a magam amatőr módján azért egyre szebbek lettek, amolyan kis ékszerek, és többnyire ezzel díszítettem a karácsonyfáimat, mert szeretem, ahogy a fenyő- és mézeskalácsillat olyan otthonos melegséget áraszt az ünnepek alatt. Ami átok a kekszeknél sokszor – hogy nem lesznek igazán ropogósak (mert a cukoralkohol nem tud karamellizálódni), az itt egy igazi áldás: ugyanis helyből puha lesz a mézmentes mézeskalácsunk. Cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén is beilleszthető szénhidrát diétába.
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.