Házi rukkolás-diós csavart kifli
2017. március 12. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Házi rukkolás-diós csavart kifli

Ha a rukkolás-sajtos csigákat szerettétek, ne hagyjátok ki a rukkolás diós kifliket sem. Ha van időm és energiám, nagyon szeretek kifliket, zsemléket, stanglikat sütni. Amikor összeállítom a tésztát, az elején szinte el sem hiszem, hogy ebből valami klassz fog kisülni, de aztán pár perc múlva, ahogy a hozzávalók hatnak egymásra, megszületik a csoda, az a kis rugalmas tésztagombóc, és megnyugszom. Kevertem bele apróra vágott rukkolát, és diódarabokat ültettem a kiflik tetejére. Ha cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, simán beillesztheted a diétádba, ha szimplán csak egészségtudatos, próbáld ki Te is!

 

dietak_almok_rukkolas-dios_kifli.jpg

 

Hozzávalók:

  • 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 2 csapott tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 0,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 5 dkg rukkola apróra vágva
  • 2 dkg pirtott dió durvára vágva

 

dietak_almok_rukkolas-dios_kifli2.jpg

 

Elkészítése:

  • Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel. Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat és az élesztős keveréket.
  • 5 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, ha elválik az edény falától), 2 perc alatt hozzádolgozzuk az apróra vágott rukkolát, és tiszta konyharuhával lefedve langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük (vagy a langyos sütőben 30 percig).
  • Kicsit megdögönyözzük, 10 egyforma részre osztjuk.

 

dietak_almok_rukkolas-dios_kifli3.jpg

 

  • 1 gombócot elfelezünk, és 2 db kb. 18-20 cm-es rudacskát sodrunk, egymás mellé helyezünk. Az egyik oldali végüket összetapasztjuk, majd a kettőt összefonjuk, egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Így járunk el a maradék 9 gombóccal is, majd lefedjük egy sütőpapírral, és még 30 percet kelesztjük.
  • Ha megkelt, szobahőmérsékletű, elhabart tojással óvatosan lekenjük, megszórjuk a dióval és durva szemű sóval (elhagyható), és 180 fokra előmelegített sütőben 22-23 perc alatt enyhén aranyszínűre sütjük. Én 18 percnél megfordítottam, hogy egyenletesebben süljenek. Ha kihűlt, ehetjük is!

Tipp: Amit nem eszünk meg helyből, fagyasszuk le mielőbb, így mindig frisset tudunk enni.

 

dietak_almok_rukkolas-dios_kifli4.jpg

 

A számok:

  • 10 dkg-ban 29,25 g ch van.
  • 1 db kifliben 24,57 g ch van.

Jó étvágyat!

Cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy? Esetleg életmódot váltanál? Jó hírem van! A nagy sikerre való tekintettel 2017. április 17-ei kezdéssel ÚJRA 5 hetes, dietetikus által jóváhagyott, szélsőségektől mentes, szénhidrát diétás e-mail tanfolyamokat tartunk külön-külön. A csomaghoz rengeteg ajándék és kedvezmény jár! A részletekért KATTINTS IDE, jelentkezz még ma!

 

HÍRLEVÉL | FACEBOOK | INSTAGRAM | DIÉTÁS RECEPTEK

ÉTRENDEK | CUKORBETEGEKNEK | INZULIN-REZISZTENSEKNEK | ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

TANFOLYAMOK | CUKORBETEGEKNEK | INZULIN-REZISZTENSEKNEK | ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

 

"Megosztva a Szénhidrát mentes ételek tárháza és minden ami egészséges facebook csoportban is"

A bejegyzés trackback címe:

http://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr7512332535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.