Omlós birsalmás csirke tarka-barka körettel
2014. november 05. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Omlós birsalmás csirke tarka-barka körettel

A pár héttel ezelőtti mandulás birsalmaleves akkora népszerűségnek örvendett, hogy hoztam egy másik receptet; most a húsimádókra is gondoltam. Kifejezetten egyszerű étel, kezdő háziasszonyok se riadjanak vissza. :-)

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr626867655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2014.11.07. 14:02:58

"Egy adag húsban és arányosan hozzá tartozó gyümölcsben összesen 26,28 g szénhidrát található."

Jelentős összegben merném lefogadni, hogy nem annyi van benne.
A zöldségek és a gyümölcsök szénhidráttartalma között akár 50%-os különbség is lehet azonos faj esetén. Függ a fajtától, a termőhelytől, az időjárástól, a tárolás módjától és az időtartamától...
Nincs értelme századra számolni, mikor csak annyi a biztos, hogy valahol 20 és 30 g között van.

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2014.11.07. 14:08:50

@magyar bucó: Abban tökéletesen egyetértünk, hogy gyümölcsök és zöldségek esetében nehéz pontos számot adni az általad is említett okokból kifolyólag, így a fenti értékeket tápanyagtáblázat alapján számoltam. Ez alapján a fenti érték pontos.
Mit ajánlanál azoknak a cukorbetegeknek, akiknek számolniuk kell? Milyen tápanyagtáblázatra hagyatkozzanak?
Mert sajnos nekik az kevés, hogy 20 és 30 g között van egy étel szénhidráttartalma.
Köszönöm! :-)