Vendégváró tökmagos-juhtúrós pogácsák
2014. november 07. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Vendégváró tökmagos-juhtúrós pogácsák

Nincs ötleted, mit süss gyorsan a délutáni vendégseregnek? Ez a tökmagos-juhtúrós pogácsa tuti gyorsan el fog fogyni, épp ezért egy jó nagy adagot érdemes sütni belőle, de ha mégis maradna, a juhtúró miatt még másnap se lesz száraz. Fagyasztható, így kisebb vendégség esetén, akár a kész pogácsák felét le is fagyaszthatod, és csak elő kell kapni. Ha tízóraira vagy uzsonnára ennéd, 1 perc alatt kész is a mikróban. :-)

Íme a recept, amiből nekem 85 darab pogácsám lett!

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr96875719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincere 2015.04.12. 21:52:12

nekem egyáltalán nem kelt meg ilyen magasra, sötétebb, tömörebb maradt... de azért finom lett. viszont a tökmag durvára vágásába beleőszültem, pedig csak egy fél adagot csináltam... nincs rá vmi jó technika?

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.04.15. 16:05:40

@vincere: Igen, a kelt tésztáknak egyébként is "lelke" van, de ha még magliszt is van bennem, az sem segít neki. A tökmagot vagy egy késes aprítóban érdemes durvára őrölni (egy kb. 10-15 mp), vagy ennek híján kiborítani pl. egy vágódeszkára, és egy éles késsel a csoportnak esni. Nem kell szabályosnak lenni. :-)
süti beállítások módosítása