Eperszezon + meleg idő = fagyimánia! Cukorbetegek/IR-esek is ehetik (uzsonnára), tojás sincs benne, alacsony szénhidráttartalmú. és a nettó munka vele kb. 7-8 perc (se). Mivel eperfagyi még épp nem volt a blogon, így egy citromos változatot hoztam Nektek. Hogy miért citromosat? Mert mint annyi ételt, édességet, az eperfagyit is karakteresebbé, finomabbá teszi. Egy jó tanács: ne a legszebb, leglátványosabb epret vegyük meg, hanem azt, amibe már nem biztos, hogy szívesen beleharapnánk, de láthatóan érett (persze nem penészes ;-))! Ezt egy fagylaltfőző kurzuson tanultam, és igaza volt a fagyimesternek, el kell ismernem. :-) Mivel nincs benne semmi mesterséges adalékanyag, gyerekek számára is ideális, tuti boldogok lesznek a házi meglepetéstől, de akár ajándékba is vihetjük! :-)
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.