Medvehagymaleves vajban sült retekkel
2016. március 10. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Medvehagymaleves vajban sült retekkel

El sem hiszem, hogy ismét medvehagymaszezon van, hála-hála! Gyönyörű harsányzöld színével és fokhagymás spenótra hajazó ízével kötelező elem minden tavaszi háztartásban. A retek, mint levesbetét Farkas Viktória „Kicsi Vú” egyik szuper főzőtanfolyamán szerzett tudás alapján inspirálódott. Ennél egészségesebb, tavaszibb levesbetétet nem is nagyon tudok elképzelni. A leves fontosságára a tanfolyamaimon is felhívom a figyelmet, ez a leves pedig abszolút beilleszthető cukorbetegek, inzulin-rezisztensek és életmódváltók szénhidrát diétájába. Ráadásul kb. 15 perc alatt tényleg kész van! Ilyentájt ez a tipikusan "sokat és sokszor" leves! :-)

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr898462744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Hun Hunniából 2017.03.12. 04:32:43

Én vékonyra reszelt, szétfőzött krumplival készítem sűrűre. Ízesítés ízlés szerint. A leveleket apróra vágva csak az utolsó 5-10 percben teszem bele, élénkebb zöld marad. És medvehagymás pogi vagy kenyér jár mellé! ;-)
Ez a retek jó ötlet, kipróbálom.

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2017.03.12. 04:48:47

@Egy Hun Hunniából: Szia! Biztos nagyon finom, viszont arra érdemes figyelni, hogy egy szétfőtt krumplinak elég magas a glikémiás indexe, ergo nagyon gyorsan felszívódik, gyorsan megdobhatja a vércukrot. Köszönöm, hogy kipróbálod retekkel is! :-)
süti beállítások módosítása