Nézted már végig a receptjeimet? Azt hiszem, Neked is feltűnt, hogy bizony szeretem a csokit. Na, a mexikói csokis csirkét pont nem, de édességek esetén igen előkelő helyet foglal, mint alapanyag. Amióta lehet magas kakaótartalmú, hagyományos csokikhoz képest alacsony szénhidráttartalmúakat is kapni – méghozzá elérhető áron – azóta meg nyugodtabban is eszem (persze nem ész nélkül).
Épp egy klassz képzésen veszek részt, ahova el is vittem már a pekándiós – mandulalisztes brownie-mat, amikor is eszembe jutott az egyik kedves csoporttársam, aki vegán: ergo semmi állati eredetűt nem eszik. Bevallom, ezt összehozni a szénhidrát diétával nem egyszerű, pláne brownie-val, de örömmel jelentem: nem lehetetlen! Mivel az érintettől hálás pillantásokat kaptam, meg is mutatom az eredményt. :-)
Hogy miért jut eszembe nyár kezdetén brownie-t hozni? Mert az egyik alkotóelem nem más, mint a cukkini! Bátorság, vagányság, ne ijedj meg, a végeredmény nem „zöldízű”, hanem krémes és nagyon csokoládés desszert! Ja, és részben a cukkininek és a magas kakaótartalmú csokoládénak köszönhetően ez az édesség igazán alacsony szénhidráttartamú, cukorbetegek és inzulinrezisztensek is nyugodtan megehetik! :-)
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.