Gyors tojás-brokkoli saláta
2015. február 11. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Gyors tojás-brokkoli saláta

Ma egy nagyon gyors receptet hoztam Nektek, amit az anyukámtól tanultam. Személy szerint imádom, mert olyan ízletes, és praktikusan bármikor bevethető, ha cukorbetegek, inzulin-rezisztensek vagy életmódváltók vagyunk. Kifejezetten tápláló, mégsem lesz olyan elnehezült érzésem az étkezés után, mintha kövek ülnének a gyomromban. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel vagy némi főtt bulgurral keverve akár kiváló vacsora lehet belőle egy hosszú nap után. :-)

A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr697162411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2015.02.12. 06:05:05

Ilyet én is szoktam csinálni, kis fokhagymával és kaporral. Egy-két ötletet a brokkoli főzéséhez, mivel nagy zöldségrajongó vagyok - férfi létemre. :) A spárga után az egyik legnagyobb kedvencem a brokkoli, de utálom, ha főzés után túl kemény, ha nem marad haragoszöld, illetve lehullanak a kis bimbói. A főzővízbe nem feltétlen kell bele szódabikarbóna, de végül is nem árthat, mert a savas közeget nem bírja. Én rózsaszín himalájai sót teszek a vízbe és ha forr, megy bele a brokkoli, de utána már nem szabad forrnia, nem fog gyorsabban elkészülni akkor sem, ha forr csak lefőnek a kis bimbók és több tápanyag bomlik el. Csak "feszüljön a víz" 90 fokon pár perc, attól függ, mennyire van rövidre levágva a rózsa. A szárat, a rózsák végei külön használom fel, a legjobb részek. Utána gyorsan jeges vízben le kell hűteni és lecsepegtetni, leszárítani és bármihez felhasználni. Salátához hidegen, köretként épp csak felmelegítve, vajjal fűszerekkel. Levesekhez is mindig így készítem elő, de kicsit puhábbra illetve ahhoz a szár részek is kellenek, azt külön készítem.

Silbermann 2015.02.12. 18:38:31

Hú, nagyon guszta! Nekem is a brokkoli az egyik kedvencem, (férfi létemre, a családban egyedül.:-). Köszi a receptet!

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2015.02.12. 18:57:56

@Silbermann: Köszönöm! :-) Éljenek a brokkoliimádó férfiak! :-)

anitagold 2015.02.27. 12:33:34

Szerintem a brokkolit csak annyira szabad megfőzni salátában, hogy még ropogós maradjon. Úgy isteni, de a puhára főtt az már kissé műanyagízű.

Judit Eszényi 2015.04.12. 21:51:41

nagyon jók a receptek megcsinálom mindet köszönöm a tippeket.
süti beállítások módosítása