Illatos, mézmentes puszedli egyszerűen
2016. december 19. írta: Nóri, Diéták és Álmok

Illatos, mézmentes puszedli egyszerűen

Nincs kedved túl sokat pepecselni a mézeskalácsokkal? Nyújtani, formázni, kenni, díszíteni pláne nem? Akkor mutatok egy variációt, ami viszonylag minimális pancsolással jár (azért teljesen nem ússzuk meg), viszont nagyon-nagyon finom. Félig-meddig úgy született, hogy már nem volt kedvem a sallangot is nyújtogatni, hanem gombóckákká gyúrtam és cukormentes „cukormázba” forgattam. Nekem ez volt az egyik legnagyobb meglepetés, hogy milyen isteni lett, muszáj leszek karácsonyig még egy adagot készíteni! Természetesen cukorbetegség, inzulin-rezisztencia esetén szénhidrát diéta részeként kezelhetjük, és gasztroajándéknak sem utolsó.

 A recept további részét IDE KATTINTVA találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietakesalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr512058655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnitaKiara 2017.12.21. 10:31:12

Szia! Kérdezni szeretnék a mennyiségekkel kapcsolatban. Úgy kinézetre is elég kevés volt a gyúródeszkán az a szárazanyag mennyiség, ami írva van, és aztán nem is bírtam összegyúrni, mert teljesen szétesett. Ennek ilyennek kell lennie? Mert aztán adtam hozzá még annyi lisztet, hogy összeálljon ( szemre kb ugyanannyi volt, mint amit a recept ír). És így lett nekem 33 db puszedli.

Nóri, Diéták és Álmok · http://dietakesalmok.blog.hu/ 2017.12.21. 10:36:43

@AnitaKiara: Szia! Igen, ragacsos massza lesz belőle, ezért egy tálban gyúrom össze, és egy éjszakát pihen lefedve, hogy összeálljon. Ennél több liszt nem kell bele, mert akkor kemény és lisztízű lesz a puszedli. Ezek pici, diónyi puszedlik lesznek. :-)
süti beállítások módosítása