Sokáig távolról szemléltem csak a chiamagot, és a pudingnak a gondolatától - mondhatni - fáztam. Nem vagyok pudingrajongó, nem szeretem a rengő-rázkódó-kocsonyás ételeket, bár a csokipudingom óta "javultam". :-) Aztán annyi áldásos tulajdonságáról olvastam, hogy csak rávettem magamat a chiapuding elkészítésére, és jé: ez jó! Sokféleképpen készíthető, én az eper aktualitásából adódóan eperrel készítettem, de biztos finom más gyümölccsel is, nyáron igazán lehet majd tobzódni! Szerintem tízóraiként a legjobb, de akár desszertként is fogyasztható. Ami pedig a legjobb, hogy beilleszthető cukorbetegek és inzulin-rezisztensek diétájába, így még egy ok, amiért hálásak lehetünk a természetnek. :-) Ezzel a recepttel nyilván nem találtam fel a "langyos vizet", de mivel engem az foglalkoztat, hogy az én oldalamon mit találnak az olvasóim, mindenképpen meg akartam osztani. Az áztatás miatt kicsit időigényes, de a nettó munka vele tényleg nincs 5 percnél több. Rohanós hétköznapokon is prímán bevethető. :-) Még a kislányom is rajongott érte!
A recept további részét IDE KATTINTVA találod.